MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 5

1:-ENIAC stands for

A:-Electronic Numerical Integrator and Calculator 
B:-Electronic Numerical Integral and Calculator 
C:-Electronic Variable Integrator and Calculator 
D:-Electrical Numerical Integrator and Calculator 

Correct Answer:- Option-A

2:-The device that provide power to internal component of the system?

A:-RAM
B:-Mother board 
C:-Ports
D:-SMPS

Correct Answer:- Option-D

3:-POST stands for ?

A:-Power on system test 
B:-Power on self test
C:-Priority on system test 
D:-Priority on sharing time 

Correct Answer:- Option-B

4:-A computer cannot "boot" if it does not have the ?

A:-Interpreter 
B:-Compiler
C:-Operating System 
D:-application software

Correct Answer:- Option-C

5:-If a computer on the network shares resources for others to use it is called ?

A:-Server 
B:-Client
C:-Mainframe 
D:-Node

Correct Answer:- Option-A

6:-To make the document look more professional, MS Word 2007 has a new feature called 

A:-Ribbons
B:-Themes 
C:-Access 
D:-Title Bar

Correct Answer:- Option-B

7:-In MS Word 2007 theme button is under the tab?

A:-Home 
B:-Insert
C:-Pagelayout 
D:-Reference

Correct Answer:- Option-C

8:-From which Tab you can insert Header and footer in word 2007?

A:-View tab 
B:-Format tab 
C:-Home tab 
D:-Insert tab

Correct Answer:- Option-D

9:-Which of the following button will allow you to add, delete, or change records in your Data Source?

A:-"Data source" button 
B:-"Edit" button
C:-"Edit Receipient List" button 
D:-"Change" button

Correct Answer:- Option-C

10:-To autofit the width of column means?

A:-Double click the right border of column 
B:-Double click the column header
C:-Double click the left border of column 
D:-Double click on to the cell

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog