MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 6

1:-The smallest font size in Adobe PageMaker is 

A:-10
B:-4
C:-2
D:-8

Correct Answer:- Option-B

2:-Art work that will be commercially reproduced and that contains more than a single colour must be printed on separate master plates, one for each color. This process is called.........

A:-Color Separation 
B:-Composite Color 
C:-Color Mixing
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

3:-A photograph is an example of a tone image

A:-Continuous 
B:-Complex 
C:-Single
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

4:-To check the spelling and punctuation in a long piece of text in Adobe InDesign 

A:-Use the Story Editor (Edit> Edit in Story Editor.
B:-Choose File>Check Spelling
C:-Adobe InDesign does not come equipped with a spell checker. 
D:-Choose Type> Check Spelling

Correct Answer:- Option-A

5:-Which of the following should be used to insert an image in Adobe InDesign?

A:-Object> Place 
B:-Insert> Image 
C:-File> Place
D:-File> Insert Image 

Correct Answer:- Option-C

6:-Which panel should be used to add page numbers to a 30 page document?

A:-Text Wrap Panel 
B:-Pages Panel
C:-Text Panel 
D:-Glyphs Panel

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of the following zoom shortcuts will zoom to display the entire document?

A:-SHIFT + CTRL + 1 
B:-CTRL + 0
C:-CTRL + 1
D:-ALT + 1

Correct Answer:- Option-C

8:-What are the Ruler Guides in Adobe InDesign used for 

A:-For guidance to place objects
B:-To make the paper look pretty 
C:-To measure out the document 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

9:-What do you mean by Slug Area in InDesign?

A:-Slug is a discarded area when the document is trimmed to its final size 
B:-Slug is an area within the margins
C:-Slug area is not printed with adobe InDesign Documents 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C Question

10:-When is serif fonts used?

A:-Headlines and Titles in print publishing 
B:-Body Text
C:-Word Art 
D:-Text Boxes

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email