MCQs on Electronic Media Production -1

1. Cyberspace

a) Virtual world of Computer networks
b) Space for design
c) Space research
d) None of the above

Answer: (a)

2. E-Commerce

a) Commerce learning through Internet
b) Business conducted over the Internet
c) Engineering Commerce
d) None of the above

Answer: (b)

3. Video streaming

a) Real time video on Internet
b) Non-Linear video editing
c) Linear Video Editing
d) AB Roll Editing

Answer: (a)

4. ENG

a) English News Group
b) Electronic News gathering
c) Electronic News Group
d) English News Gathering

Answer: (b)


5. Cyber forensics

a) Police Forensic
b) Extracting data as digital evidence
c) Traditional Forensic
d) None of The above

Answer: (b)

6. Non linear media

a) Interactive Media
b) Traditional Media
c) Static Media
d) Print Media

Answer: (a)

7. Protocol in Network

a) Police Protocol
b) Govt. Protocol rules
c) Rules in communication connection
d) None of the Above

Answer: (c)

8. Online communities

a) Group of people communicates through Internet
b) Community radio
c) Online communication of Different Communities
d) None of the above

Answer: (a)

9. Hyper media

a) Various data linked together by a hypertext program.
b) Media Hype
c) Print media
d) None of the above

Answer: (a)

10. citizen Journalism

a) Reporting of Foreign Citizen
b) Amateur gathering for News reporting
c) Reporting of Indian Citizen
d) None of the above

Answer: (b)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email