MCQs on Industrial Training (Fitting) - 10

1:-An irregularity shaped work piece is turmed on a lathe. Which one of the work holding accessories is used?

A:-3 Jaw Chuck
B:-4 Jaw Chuck
C:-Face Plate
D:-Driving Plate

Correct Answer:- Option-C

2:-When the threading tool reaches the end of the thread the tool should be?

A:-Left in groove and reverse the workpiece.
B:-Withdrawn after stopping the machine
C:-Withdrawn while the tool is taking cut
D:-Withdrawn after removing the workpiece

Correct Answer:- Option-C

3:-Which taper is used on spindle nose of the lathe head stock?

A:-Jarno taper
B:-Brown share taper
C:-Pin Taper
D:-Morse Taper

Correct Answer:- Option-D

4:-If the bearing is fitted too tight the internal radial clearance will be .....?

A:-Increased
B:-Reduced
C:-Same
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B

5:-Wrought Iron is made from

A:-Blast Furnace
B:-Crucible Furnace
C:-Puddling Furnace
D:-Open Hearth Furnace

Correct Answer:- Option-C

6:-Bending of a rope is known as?

A:-Round Turn
B:-Bight
C:-Loop
D:-Knot

Correct Answer:- Option-D

7:-Which of the following is not a part of a taper turning attachment?

A:-Guide Block
B:-Sliding Block
C:-Guide Bar
D:-Carrier

Correct Answer:- Option-D

8:-Special purpose material handling equipment are used in?

A:-Purpose Layout
B:-Line Layout
C:-Both A and B
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B

9:-Which one of the following is a type of actuator in a Hydraulic system?

A:-Pump
B:-Valve
C:-Strainer
D:-Cylinder

Correct Answer:- Option-D

10:-Which one of the following tests is carried out after overhauling and reconditioning of 
Machines?

A:-Periodic acceptance test
B:-Geometrical test only
C:-Performance test one
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email