MCQs on Industrial Training (Fitting) - 8

1:-The process of embedding the abrasive grains on lapping is called .....?

A:-Rubbing
B:-Lapping
C:-Fixing
D:-Charging


Correct Answer:- Option-D

2:-At gas welding, the angle of the nozzle holding welding line is .....?

A:-60 to 70 Degree
B:-80 to 90 Degree
C:-85 to 95 Degree
D:-40 to 60 Degree

Correct Answer:- Option-A

3:-The chief alloying elements of carbide tool is.....?

A:-Carbon and Iron
B:-Carbon and Molybdenum Iron
C:-Carbon and Vanadium
D:-Carbon and Tungsten

Correct Answer:- Option-D

4:-The type of Jig used for location from a bore is the .....?

A:-Solid Jig
B:-Dril Jig
C:-Box Jig
D:-Post Jig

Correct Answer:- Option-D

5:-The percentage of carbon content in cast iron is .....?

A:-4% to 6%
B:-3% to 5%
C:-2% to 4%
D:-1% to 3%

Correct Answer:- Option-C

6:-The melting point of cadmium is ..... ?

A:-320 degree
B:-2620 Degree
C:-3380 Degree
D:-1495 degree

Correct Answer:- Option-A

7:-In which of the following friction is rather low?

A:-Solid Friction
B:-Rolling Friction
C:-Liquid Friction
D:-Gas Friction

Correct Answer:- Option-D

8:-The cutting angle of half round scraper is between .....?

A:-60 Degree to 80 Degree
B:-45 Degree to 65 Degree
C:-65 Degree to 75 Degree
D:-45 Degree to 68 Degree

Correct Answer:- Option-B

9:-In which of the following metal has its most one important uses for Electro Plating Metallic?

A:-Chromium
B:-Nickel
C:-Stainless Steel
D:-Aluminium

Correct Answer:- Option-A

10:-Which flame does not have bad effect on metals / weld?

A:-Neutral flame
B:-Oxdizing flame
C:-Carburing flame
D:-None

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email