MCQs on Industrial Training (Fitting) - 7

1:-Tap washers are used for .....?

A:-Preventing vibration
B:-Locking the nuts
C:-Self locking
D:-Fastening structural fabrication work

Correct Answer:- Option-B

2:-The least count of a vernier metric micrometer is

A:-0.1 mm
B:-0.01 mm
C:-0.001 mm
D:-0.0001 mm

Correct Answer:- Option-C

3:-A chemical compound of carbon with iron is called?

A:-Ferrite
B:-Pearlite
C:-Cementite
D:-Austenite

Correct Answer:- Option-C

4:-Bell metal is an alloy of

A:-Lead and Tin
B:-Copper and Tin
C:-Copper and Aluminium
D:-Copper and Nickle

Correct Answer:- Option-B

5:-Which taper on diameter is always 1:20?

A:-Metric Taper
B:-Mirse Taper
C:-Brown and sharp Taper
D:-Pin Taper

Correct Answer:- Option-A

6:-As per Indian standard the radius of Fillet Gauge are available in size range of?

A:-0.6 to 25 mm
B:-1 mm to 8 mm
C:-5 mm to 20 mm
D:-10 mm to 25 mm

Correct Answer:- Option-A

7:-In which of the following punch is used for marking witness mark?

A:-Prick Punch 30 Deg.
B:-Dot Punch 60 Deg.
C:-Centre Punch
D:-Bell Punch

Correct Answer:- Option-B

8:-One yard is equal to .....?

A:-32 Inch
B:-35 Inch
C:-40 Inch
D:-36 Inch

Correct Answer:- Option-D

9:-The principle of the sine bar is based on the .....?

A:-Algebraic function
B:-Cosine principle function
C:-Analytical geometric function
D:-Trigonometric function

Correct Answer:- Option-D

10:-The fly press, pen cap have .....?

A:-Single start thread
B:-Multi start thread
C:-Double start thread
D:-Both A & C


Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email