MCQs on Live Stock - 2

1:-Which among the following domestic animal is having the largest RBC?

A:-Buffalo
B:-Dog
C:-Pig
D:-Goat

Correct Answer:- Option-B

2:-The term 'ventral' indicates

A:-front region of animal
B:-hing region of animal
C:-upper surface of the body
D:-under surface of the body

Correct Answer:- Option-D

3:-The bone present at the fore cannon region is

A:-metacarpal
B:-humerus
C:-tarsal
D:-radius

Correct Answer:- Option-A


4:-Which one of the following is seen in the abdominal cavity?

A:-ischium
B:-pleura
C:-cowper's gland
D:-jejunum

Correct Answer:- Option-D

5:-The temperature of an animal decreases in which of the following condition?

A:-in the evening
B:-in milk fever
C:-in young animal
D:-in acute disease

Correct Answer:- Option-B

6:-The compartment of ruminant stomach which trap foreign objects like nails is

A:-abomasum
B:-omasum
C:-reticulum
D:-rumen

Correct Answer:- Option-C

7:-The formation of corpus luteum takes place during

A:-oestrus
B:-proestrus
C:-dioestrus
D:-metoestrus

Correct Answer:- Option-D

8:-The testosterone is produced by

A:-Rete testis
B:-Leydig cells
C:-Seminiferous tubules
D:-Epididymis

Correct Answer:- Option-B

9:-Which of the following is not involved in milk ejection?

A:-hypothalamus
B:-alveoli
C:-anterior pituitary
D:-oxytocin

Correct Answer:- Option-C

10:-Which is not correct?

A:-fisting should be avoided as it causes injuries to the teat
B:-stripping is used in cows with small test
C:-the thumb is bent against the teat in knuckling
D:-none of these

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email