MCQs on Pharmacy -17

1:-All of the following are disease modifying anti-rheumatoid drugs except 

A:-Etanercept
B:-Anakinra 
C:-Infliximab 
D:-Cetuximab

Correct Answer:- Option-D

2:-Glycoprotein IIb/IIIa receptor antagonist is 

A:-Prasugrel
B:-Ticlopidine 
C:-Tirofiban 
D:-Cangrelor

Correct Answer:- Option-C

3:-Preferred drug in the treatment of drug induced parkinsonism 

A:-Levodopa
B:-Selegiline
C:-Trihexyphenidyl 
D:-Tolcapone

Correct Answer:- Option-C

4:-Stimulation of which receptor will release renin?

A:-Alpha 1
B:-Alpha 2
C:-Beta 1
D:-Beta 2

Correct Answer:- Option-C 

Question95:-Evolocumab is used in

A:-Hyperlipidemia 
B:-Bronchial asthma 
C:-Migraine
D:-Breast cancer

Correct Answer:- Option-A

6:-5-HT1A partial agonist among the following 

A:-Ketanserin
B:-Hydroxyzine
C:-Cyproheptadine 
D:-Buspirone

Correct Answer:- Option-D

7:-All of the following can be used as local anaesthetics except 

A:-Dexmedetomidine
B:-Centbucridine
C:-Diphenhydramine 
D:-Benzyl alcohol

Correct Answer:- Option-A

8:-All of the following drugs are included under RNTCP for the treatment of XDR-TB except 
A:-Capreomycin
B:-Levofloxacin 
C:-Clofazimine 
D:-Linezolid

Correct Answer:- Option-B

9:-Denosumab is used for the treatment of 

A:-Rheumatoid arthritis
B:-Osteoarthritis 
C:-Osteoporosis
D:-Systematic lupus erythematosus 

Correct Answer:- Option-C

10:-Anthelmintic agent with immunomodulatory action 

A:-Albendazole
B:-Pyrantel pamoate 
C:-Piperazine
D:-Levamisole

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email