MCQs on Textile Technology - 9

1:-In ring spinning, what happens with the weight of traveller when the count goes finer

A:-Increases
B:-Remain constant
C:-Decreases
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

2:-The function of ABC ring

A:-Reduce yarn hairiness
B:-Reduce yarn twist
C:-Increase yarn twist
D:-Control ballooning tension

Correct Answer:- Option-D

3:-Which one of the following machines have primary object as doubling and drafting?

A:-Ring Doubler
B:-Draw frame
C:-Carding
D:-Fly frame

Correct Answer:- Option-B

4:-In comber, tailing hooks are removed by

A:-Bottom comb
B:-Cylinder
C:-Nipper
D:-Top comb

Correct Answer:- Option-D

5:-Type of fluting employed for apron roller is

A:-Hellical
B:-Parallel
C:-Knurled
D:-Opposite hellical

Correct Answer:- Option-C

6:-Single preventer mechanism is employed in

A:-Ring frame
B:-Card
C:-Simplex
D:-Draw frame

Correct Answer:- Option-D

7:-Differential mechanism is employed in

A:-Slasher sizing machine
B:-Scutcher
C:-Winch dyeing machine
D:-Fly frame

Correct Answer:- Option-D

8:-Of the following machines which will occupy the last position in blowroom line

A:-Bale plucker
B:-ERM cleaner
C:-Monocylinder opener
D:-Step cleaner

Correct Answer:- Option-B

9:-Which of the following machines play major role in fiber individualisation?

A:-Crighton opener
B:-Card
C:-Draw frame
D:-Fly frame

Correct Answer:- Option-B

10:-Which of the following is the regulating length of a medium term auto levelling device?

A:-3 m
B:-3 mm
C:-3 cm
D:-10 cm

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email