MCQs on Transfusion Medicine - 8

1:-Auto antibody specificity in PCH patients is

A:-I
B:-i
C:-P
D:-`p^k`

Correct Answer:- Option-C

2:-Source of Erythropoeitin

A:-Renal interstitial fibroblasts
B:-Renal tubular epithelial cells
C:-Peri sinusoidal cells in liver
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

3:-Antibody in renal patients undergoing dialysis with formaldehyde sterilized machine

A:-Anti M
B:-Anti N
C:-Anti P
D:-Anti S

Correct Answer:- Option-B

4:-A positive direct coombs test can be due to

A:-Auto antibodies to intrinsic red cell antigen
B:-Allo antibody against transfused red cell antigen
C:-Drug induced antibodies
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

5:-Sulf hydryl reagents are all except

A:-DAT
B:-DTT
C:-2 ME
D:-AET

Correct Answer:- Option-A

6:-Kymriah is ____________.

A:-Drug used in ALL
B:-Blood substitute
C:-Reagent
D:-Mixed field reaction

Correct Answer:- Option-A

7:-Contents in ZZAP reagent

A:-DTT + Albumin
B:-DTT + Ficin
C:-PEG + Ficin
D:-DTT + ZME

Correct Answer:- Option-B

8:-Massive transfusion with stored citrated blood cause

A:-Left shift of `O_2` dissociation curve
B:-Right shift of `O_2` dissociation curve
C:-Increase 2, 3 DPG
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

9:-Not used as an adjacent in transfusion therapy for trauma and burns patient

A:-ε amino caproic acid
B:-Tranexamic acid
C:-Methyl cellulose
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

10:-______________ substance is present in hydatid cyst fluid.

A:-Sulpher
B:-Iron
C:-Potassium
D:-Chlorine

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email