MCQs on Visual Arts -20

1. Plaster of Paris is made of

(A) Sandstone

(B) Limestone

(C) Gypsum

(D) Marble stone

Answer: (C)

2. Acid used for copper plate etching

(A) Hydrochloric acid

(B) Ferric chloric acid

(C) Sulphuric acid

(D) Nitric acid

Answer: (B)

3. The major weakness of T.V. as an advertising medium is

(A) Limited audience

(B) Too many ads grouped together

(C) They are too expensive

(D) They are too boring

Answer: (B)

4. The most important element of an ad’s copy is

(A) The competitive edge

(B) The buyer benefit

(C) The message

(D) The headline

Answer: (C)

5. SWOT analysis is best appreciated in context of

(A) Campaign planning

(B) Public relations

(C) Profit performance

(D) Marketing analysis

Answer: (D)

6. The most important objective of an ad is

(A) The promise it makes

(B) Its originality

(C) Its ability to appeal

(D) Its professionalism

Answer: (A)

7. Campaign planning has been incorporated in adv. from

(A) Military Planning

(B) Social Planning

(C) Economic Planning

(D) Political Planning

Answer: (A)

8. “Tag line” is also known as

(A) Jaw line

(B) Punch line

(C) Fix line

(D) Thin line

Answer: (B)

9. In which year Picasso worked for his blue period?

(A) 1900 – 1901

(B) 1901 – 1904

(C) 1904 – 1908

(D) 1905 – 1910

Answer: (B)

10. “Line has the power of colour”, who said?

(A) Corot

(B) Degas

(C) Paul Gauguin

(D) Goya

Answer: (C)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Follow by Email

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email