MCQs on Ayurvedic Anatomy (Rachana Sharir) - 46

1 Anjali Praman of artava in female according to Charakacharya is_________ anjali.

A) 1 
B) 2
C) 3 
D) 4

Answer: (d)

2. According to Charakacharya anjali Praman of Majja dhatu in our body is_________ anjali

A) 1 
B) 2
C) 3 
D) 4

Answer: (a)

3. According to Charakacharya anjali Praman of Medh-dhatu in our body is_________ anjali

A) 1 
B) 2
C) 3 
D) 4

Answer: (b)

4. Anjali Praman of Vasa according to Charakacharya in our body is_________ anjali

A) 2 
B) 3
C) 4 
D) 5

Answer: (b)

5. Anjali Praman of Mutra in our body according to Charakacharya is_________anjali

A) 3 
B) 4
C) 5 
D) 6

Answer: (b)

6. According to Charakacharya anjali Praman of Pitta in our body is_________ anjali

A) 2 
B) 3
C) 4 
D) 5

Answer: (d)

7. According to Charakacharya anjali Praman of Shleshma in our body is_____anjali

A) 4 
B) 5
C) 6 
D) 7

Answer: (c)

8. According to Charakacharya anjali Praman of Purisha in our body is_____ anjali

A) 4
B) 5
C) 6 
D) 7

Answer: (d)

9. According to Charakacharya anjali Praman of Shonita in our body is_____ anjali

A) 5 
B) 6
C) 7 
D) 8

Answer: (d)

10. According to Charakacharya anjali Praman of Aahar-rasa in our body is ___anjali

A) 10 
B) 9
C) 8 
D) 7

Answer: (b)

Share:

1 comment:

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email