MCQs on Ayurvedic Anatomy (Rachana Sharir) - 34

1. Total Number of Peshi in Koshta region are ......

A) 66 
B) 37
C) 100 
D) 83

Answer: (A)

2. Total Number of Peshi in Urdhva jatrugata region are ......

A) 88 
B) 34
C) 56 
D) 66

Answer: (B)

3. Total Number of Peshi in each Shakha region are ......

A) 200 
B) 50
C) 100 
D) 150

Answer: (C)

4. How many Peshi are present in Janu region?

A) 7 
B) 5
C) 8 
D) 10

Answer: (B)

5. How many Peshi are present in Vaksha region?

A) 12 
B) 10
C) 15 
D) 18

Answer: (B)

6. How many Peshi are present in Udara region?

A) 5 
B) 8
C) 11 
D) 13

Answer: (A)

7. How many Peshi are present in Yakruta,Pleeha, Unduka region?

A) 18 
B) 33
C) 9 
D) 6

Answer: (D)

8. How many Peshi are present in Hridaya & amashaya region?

A) 10 
B) 20
C) 6 
D) 2

Answer: (D)

9. How many Peshi are present in Greeva region?

A) 14 
B) 13
C) 4 
D) 9

Answer: (C)

10. How many Peshi are present in Hanu region?

A) 7 
B) 4
C) 11 
D) 8

Answer: (D)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog