MCQs on Clinical Psychology - 2

1:-Who conducted the first controlled study of problem solving therapy with suicidal adults ?

A:-Gibbons et al
B:-Hawton et al
C:-McLeavey et al
D:-Vander Sande et al

Correct Answer:- Option-A

2:-Schechter-singer theory is related to

A:-Motivation
B:-Thinking
C:-Emotion
D:-Learning

Correct Answer:- Option-C

3:-If the hippocampus and amygdala are damaged there will be impairment of

A:-Movement
B:-Expression of emotion
C:-Consolidation of STM
D:-Speech

Correct Answer:- Option-C

4:-The bitter taste most pronounced when the drops are put

A:-The trip of the tongue
B:-Sides of the tongue
C:-The tip and part of the sides
D:-The back of the tongue

Correct Answer:- Option-D

5:-The temperature of the skin surface is usually

A:-About `32^(0)` or `33^(0)` C
B:-About `31^(0)` or `32^(0)` C
C:-About `30^(0)` or `31^(0)` C
D:-About `34^(0)` or ```35^(0)` C

Correct Answer:- Option-A

6:-Who has defined perceptual learning as "an increase in the ability to extract information from the environment as a result of experience or practice with the stimulation coming from it" ?

A:-E.G. Boring
B:-Eleanor
C:-William Schiff
D:-R.L. Gregory

Correct Answer:- Option-B

7:-School of Functionalism was established by

A:-Wilhelm Wundt
B:-Kurt Koffka
C:-James R. Angell
D:-John B. Watson

Correct Answer:- Option-C

8:-Operant and classical conditioning are forms of

A:-Sensitization
B:-Learning
C:-Vicarious maturation
D:-Behavioural potention

Correct Answer:- Option-B

9:-Wolfgang Kohler was

A:-German Psychologist
B:-American Psychologist
C:-American Psychiatrist
D:-German Psychiatrist

Correct Answer:- Option-A

10:-Who has pointed out "An animal may learn some things more readily than others" ?

A:-Watson
B:-Thorndike
C:-Tinbergen
D:-Pavlov

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email