MCQs on Clinical Psychology - 6

1:-Sigmund Freud was born in Moravia and died in

A:-Geneva
B:-Melbourne
C:-London
D:-Paris

Correct Answer:- Option-C

2:-"Social learning and imitation" was written by

A:-Albert Bandura
B:-Miller and Dollard
C:-Miller and Bugelski
D:-Albert Bandra and Miller

Correct Answer:- Option-B

3:-Who developed a model of a trait and calls it as sensation seeking ?

A:-McLaughlin
B:-Zuckerman
C:-Cattell
D:-Allport and Vernon

Correct Answer:- Option-B

4:-Which of the following therapy was developed by Viktor Frankl ?

A:-Logotherapy
B:-Rational Emotive Behaviour therapy
C:-Cognitive therapy
D:-Multimodal therapy

Correct Answer:- Option-A

5:-Reality therapy was developed by

A:-Eric Berne
B:-Fritz Perls
C:-Irvin Yalom and Rollo May
D:-William Glasser

Correct Answer:- Option-D

6:-Who published the history of "biological intelligence"?

A:-Halstead
B:-Linda Gottfredson
C:-Lloyd Humphreys
D:-Howard Gardner

Correct Answer:- Option-A

7:-Which one of the followings is not part of the forebrain ?

A:-Cerebrum
B:-Thalamus
C:-Cerebellum
D:-Hypothalamus

Correct Answer:- Option-C

8:-The series of experiments by Milgram are known as

A:-Authority experiments
B:-Attitude experiments
C:-Compliance experiments
D:-Obedience experiments

Correct Answer:- Option-D

9:-Delirium tremens is associated with the withdrawal from

A:-Alcohol
B:-Cannabis
C:-Cocaine
D:-Opium

Correct Answer:- Option-A

10:-The theory of moral reasoning was given by
A:-Kenberg
B:-Kohlberg
C:-Fenichel
D:-Kern

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog