MCQs on Genitourinary Surgery - 1

1:-Regarding Bladder Pain Syndrome (BPS)/Interstitial Cystitis all the statements are true EXCEPT

A:-A childhood presentation is extremely rare. The average age of onset is 40 years

B:-Patients with BPS have a 10 fold higher incidence of childhood voiding problems than do patients without the syndrome

C:-Bladder compliance in patients with interstitial cystitis is always abnormal

D:-Urine Anti Proliferative Factor (APF) appears to have the highest sensitivity and specificity among the markers studied

Correct Answer:- Option-C

2:-Cancer occuring in urinary intestinal diversion is most likely to occure in

A:-Uretero sigmoidostomies
B:-Ileal conduits
C:-Colon conduits
D:-Sigmoid conduits

Correct Answer:- Option-A

3:-Which of the following is NOT a contra indication for Testosterone supplementation therapy ?

A:-Cogestive heart failure
B:-Polycythemia
C:-Breast Cancer
D:-Angina pectoris

Correct Answer:- Option-D

4:-Health related quality of life is best assesed by

A:-Patient themselves
B:-Sponses or immediate family members
C:-Specialist caring for the patient
D:-Specially trained examiners

Correct Answer:- Option-A

5:-Transuretero-ureterostomy is contraindicated in

A:-Retroperitoneal fibrosis
B:-Urothelial malignancy
C:-Nephrolithiasis
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

6:-Hyper calciuria in sarcoidosis is

A:-Absorptive hypercalciuria
B:-Renal hypercalciuria
C:-Recorptive hypercalciuria
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

7:-Most sigfnificant complication of PCNL is

A:-Incomplete stone removal
B:-Extravesation of irrigation fluid
C:-Urinary tract infection
D:-Hemorrage

Correct Answer:- Option-D

8:-A characteristic finding in angiomyolipoma is

A:-Positive staining for vimentin
B:-Unique cytokeratin expression pattern
C:-Positive staining for Human Melanoma Black-45 (HMB-45)
D:-Occasional aneuploidy

Correct Answer:- Option-C

9:-Most common cancer after kidney transplantation

A:-Skin
B:-Cervix
C:-Kaposi sarcoma
D:-Thyroid

Correct Answer:- Option-A

10:-The ideal site of meision in endo pyelotomy is

A:-Anterior
B:-Posterior
C:-Medial
D:-Lateral

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog