MCQs on Genitourinary Surgery - 2

1:-The best treatment option for a 9 year old female with right 2 cm renal pelvicstone and cystinuria is

A:-Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy (ESWL)
B:-Ureteroscopy with laser Lithotripsy and stone basketing
C:-PCNL
D:-Anatrophic nephrolithotomy

Correct Answer:- Option-C

2:-Which of the following statements is true regarding children with non-neurogenic neurogenic bladder ?

A:-Constriction of urinary sphincter occures during voiding in a voluntary form of detrusor sphincter dyssyenergia

B:-Gradual bladder de-compensation and myogenic failure result from incomplete emptying

C:-Gradual bladder de-commpensation and myogenic failure result from increasing amounts of residual urine

D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

3:-The estimated prevalence of vesico ureteric reflux in children with Urinary Tract Infection (UTI) is

A:-3%
B:-5%
C:-10%
D:-30%

Correct Answer:- Option-D

4:-The most useful study for the detection of phychonephritis and cortical renal scarring is

A:-DTPA scan
B:-DMSA scan
C:-MAG-3 scan
D:-CT urogram

Correct Answer:- Option-B

5:-Which of the following is NOT considered a urachal anomaly ?

A:-Patent urachus
B:-Urachal cyst
C:-Urethral-urachus fistual
D:-Umbulical urachal sinus

Correct Answer:- Option-C

6:-Most common intra abdominal injury associated with laperoscopic surgery is

A:-Bowel injury
B:-Liver injury
C:-Vascular injury
D:-Bladder injury

Correct Answer:- Option-C

7:-Accessory pudental artery usually arise from

A:-Obturator artery
B:-External liac artery
C:-Superior vesical artery
D:-Femoral artery

Correct Answer:- Option-A

8:-The mycobacteria which does not cause tuberculosis (TB)

A:-Mycobacterium bovis
B:-Mycobacterium microti
C:-Mycobacterium africanum
D:-Mucobacterium avium intracellulare

Correct Answer:- Option-D

9:-The effect of testosteron includes all the following EXCEPT

A:-enhances sexual interest
B:-increase frequency of sexual act
C:-increases frequency of noct.erections
D:-enhances fantasy induced or visually stimulated erections

Correct Answer:- Option-D

10:-The gold standard in measuring renal function in children with myelodisplasia is

A:-Serum creationine
B:-GFR as estimated by the Modification of Diet in Renal Risease (MDRD) equation
C:-Serum cystatin
D:-Nuclear renography

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email