MCQs on Genitourinary Surgery - 4

1:-Antibiotic prophylaxis for a major operation is best

A:-Administered 1 hr. before surgery incision
B:-Administered the night before surgery
C:-Administered following incision
D:-Administered immediately after completing surgery

Correct Answer:- Option-A

2:-Technetium 99 m (99m Te) Dimercapto Succinic Acid (DMSA) is taken up by which renal cell ` `

A:-Glomerulus
B:-Proximal tubule
C:-Distal tubule
D:-Collecting tubule

Correct Answer:- Option-B

3:-The fetal kidney develops from

A:-Paraxial mesoderm
B:-Intermediate mesoderm
C:-Lateral mesoderm
D:-Neural tube

Correct Answer:- Option-B

4:-Regarding sipuleucel T vaccine, all the follwing are true, EXCEPT

A:-It is a treatment option for patients with minimally or asymptomatic prostate cancer
B:-Sipuleucel-T causes marked symptomatic relief in patients with bone pains
C:-The drug was approved based onthe survival benefit compared to place bo
D:-Sipuleucel-T will not cause any meaningful PSA decline

Correct Answer:- Option-B

5:-The non steroidal antiandrogen associated with interstitial pneumonetis and delayed adaption to darkness after exposure to bright illumination

A:-Bicalutamide
B:-Nilutamide
C:-Flutamide
D:-Cyproterone acetate

Correct Answer:- Option-B

6:-The most common malignant tumor associated with bladder diverticula is

A:-Urothelial carcinoma
B:-Adeno carcinoma
C:-Squamous cell carcinoma
D:-Sarcoma

Correct Answer:- Option-A

7:-Which of the biomarkers has the greatest specificity for the presence of prostate cancer in patients with elivated PSA ?

A:-PCA 3
B:-TMPRSS 2 : ERG
C:-F-PSA
D:-4 Kscore

Correct Answer:- Option-B

8:-A fourtyeight years old women who had abdominal hysterotomy 2 months back presents for evaluation of clear vaginal discharge since surgery. Following oval intake of pyridium, her pads continue to have clear watery discharge. The most likely diagnosis is

A:-Vesico vaginal fistula
B:-Uretero vaginal fistula
C:-Peritoneo vaginal fistula
D:-Vesico uterine fistula

Correct Answer:- Option-C

9:-The key elements of abdominal sacrocolpopexy do NOT include

A:-use of permanent monofilamentmesh
B:-Secure fixation to the sacral promontory
C:-Secure fixation to the vaginal cuff
D:-Use of a biologic graft

Correct Answer:- Option-D

10:-The consistent advantage of laperoscopic/robotic prostatectomy over open prostatectomy is

A:-Less bleeding
B:-Less urinary incontinence
C:-Preservation of erectle function
D:-Less post operative pain

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email