MCQs on Genitourinary Surgery - 5

1:-The siglemost important prognostic factor for RCC is

A:-Tumor stage
B:-Tumor grade
C:-Tumor size
D:-Histologic subtype

Correct Answer:- Option-A

2:-Struvite stones (infection stones) can be produced by all the organisms EXCEPT

A:-Proteus
B:-Klebsiella
C:-E-Coli
D:-Staphylococcus

Correct Answer:- Option-C

3:-Para neoplastia syndromes in RCC include all the following EXCEPT

A:-Hypertension
B:-Polycythemia
C:-Hepatic dysfunction
D:-Hypothyroidism

Correct Answer:- Option-D

4:-Most accurate examination to document the presence of bladder stone is

A:-Ultrasonography
B:-Excretory urography
C:-Computed tomography
D:-Cystoscopy

Correct Answer:- Option-D

5:-Which among the following has best prognosis among renal tumors ?

A:-Sarcoma
B:-Carcinoid
C:-Small cell
D:-Adult Wilms tomor

Correct Answer:- Option-B

6:-Pre-ureteral venacava occurs due to the persistance of

A:-subcardinal vein
B:-supracardinal vein
C:-posterior cardinal vein
D:-inferior vitelline vein

Correct Answer:- Option-A

7:-Regarding ask-upmark kidney, all are ture EXCEPT

A:-it is always associated with renal artery intimal disease
B:-hypertension and its sequelae like encephalopathy, retinopathy etc are commonest mainfestations
C:-segmental vascular anomalies have been cited as the possible cause of hypertension
D:-disease is primarily seen in young women and girls

Correct Answer:- Option-A

8:-Hypercalcimia in Renal Cell Carcinoma(RCC) can be due to all the following EXCEPT

A:-osteolytic metastalic involvement of the bone
B:-production of parathyroid hormone like peptide by tumor
C:-excessive tubular re-absorption of calcium
D:-action of tumor derived 1,25-dihydroxyvitamine `D_(3)` and prostaglandins

Correct Answer:- Option-C

9:-Drugs used for intravesical instillation in carcinoma urinary bladder include all the following Except

A:-Bacille Clamette-Guerin (BCG)
B:-Cisplatin
C:-Mitomycin-C
D:-Thiotepa

Correct Answer:- Option-B

10:-Bacteriuria without pyuria is indicative of

A:-Infection
B:-Colonisation
C:-Tuberculosis
D:-Stones

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog