MCQs on Genitourinary Surgery - 6

1:-The mean age of a child with vaginal rhabdomyosarcoma is

A:-younger than 2 years
B:-2-4 years
C:-4-8 years
D:-8-12 years

Correct Answer:- Option-A

2:-Hydrocele formation after varicocele ligation is least likely after

A:-retroperitoneal ligation
B:-subinguinal ligation
C:-microscopic inguinal ligation
D:-transvenous embolisation

Correct Answer:- Option-D

3:-All of the following are true regarding Pollakiuria EXCEPT

A:-it may be associated with a history of recent death or life threatening event in the family
B:-it is always associated with urinary tract infection or polyuria
C:-affected child may have very high day time frequency, even as high as 50 times per day
D:-Absence of nocturnal frequency differentiates it from Overactive Bladder (OAB)

Correct Answer:- Option-B

4:-Which of the following disease has the highest chance of developing Renal Cell Carcinoma (RCC) ?

A:-Von Hippel-Lindau desease
B:-Acquired renal cystic desease
C:-Tuferous sclerosis
D:-ADPKD

Correct Answer:- Option-A

5:-The test with highest sensitivity to detect Urinary Tract Infection (UTI) is

A:-Leukocyte esterase
B:-Urinary nitrite
C:-Urinary nitrate
D:-Serum procalcitonin

Correct Answer:- Option-A

6:-The test with highest positive predictive value in prostate cancer is

A:-Digital Rectal Examination (DRE)
B:-PSA
C:-Transrectal Ultrasonography (TRUS)
D:-Human Glandular Kallikrein (hKz)

Correct Answer:- Option-B

7:-Significant probability of disease recurrence and risk of secondary graft dysfunction can occure in all the following EXCEPT

A:-Chronic glomerulonephritis
B:-Focal segmental glomerulosclerosis
C:-Haemolytic uremic syndrome
D:-Primary oxalosis

Correct Answer:- Option-A

8:-Foley Y-V pyloplasty is useful in

A:-anterior crossing vessel
B:-high ureteral insertion
C:-redundant renal pelvis
D:-small intra renal pelvis

Correct Answer:- Option-B

9:-A patient with serum creatinine 2.5 mg/dL requires renal angiography. The best way to protect renal function is

A:-saline diuresis
B:-pre-study mannitol
C:-furosemide before study
D:-dopamine throughout the study

Correct Answer:- Option-A

10:-The most common bacteria causing xantho-granulomatous pylonephritis is

A:-E. Coli
B:-Proteus mirabilus
C:-Pseudomonas
D:-Klebsiella

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog