MCQs on Genitourinary Surgery - 7

1:-Cause of congenital pelvi-urteric function obstruction include

A:-Presence of an a peristalitic segment of ureter similar to that found in primary obstructive mega ureter
B:-True ureteral stricture at PUJ, that is congenital
C:-Kinks or valves produced by unfolding of ureteral mucosa and musculature
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

2:-Which of the following is typically associated with organic E. D. in contrast with psychogenic E.D. ?

A:-Sudden loss of erections
B:-Gradual decline in erectile ability
C:-Situational erectile difficulty
D:-Erection responses on awakening

Correct Answer:- Option-B

3:-The structure not located in retro peritoneum is

A:-Asending color
B:-Adrenal
C:-Transverse color
D:-Second part of duodenum

Correct Answer:- Option-C

4:-All the following are true regarding Germ Cell Tumor (GCT) EXCEPT

A:-It occures bilaterally approximately 15% of the time
B:-Cryptorchidisism is associated with increased risk for GCT
C:-Intratubular Germ Cell Neoplasia (ITGCN) is associated with high risk for GCT
D:-GCT incidence may be high when there is a family history of Testicular cancer

Correct Answer:- Option-A

5:-For minimising the gap between healthy urethral margins before anastamosis in pelvic fracture urethral injuries, all the following procedures are useful, EXCEPT

A:-Excesion of Bucks Facia from corpus spongiosum
B:-Mobilising the corpus spongiosum off the corpora cavernosa up to the corona of the glans
C:-Dissection of intracrural space down to the pubis
D:-Periosteal elevations infra pubectomy

Correct Answer:- Option-B

6:-The nerve likely to be injured is Psoas hitch is

A:-Obturator nerve
B:-Ilio hypogastric nerve
C:-Genitofemoral nerve
D:-Lio inguinal nerve

Correct Answer:- Option-C

7:-Indication for radiologic imaging in urologic trauma include all EXCEPT

A:-All penetrating trauma
B:-High impact rapid deceleration trauma
C:-Adult patients with microscopic hematuria without shock
D:-All pediatric patients with microscopic hematuria

Correct Answer:- Option-C

8:-The stone most unlikely to be fragmented with ESWL

A:-Calcium oxalate dehydrate
B:-Calcium oxalate monohydrate
C:-Struvite
D:-Uric acid

Correct Answer:- Option-B

9:-The most appropriate treatment for patients with renal tubular acidosis include

A:-Thiazides
B:-Sodium alkali
C:-Potassium alkali
D:-Aceto hydroxamic acid

Correct Answer:- Option-C

10:-The preferred site of puncture in to the collecting system for PCNL is

A:-Upper pole calyx
B:-Posterior lower pole calyx
C:-Anterior lower pole calyx
D:-Upper pole infendibulum

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog