MCQs on Genitourinary Surgery - 8

1:-Blood volume in children is estimated as

A:-55 ml/kg
B:-25 to 50 ml/kg
C:-70-80 ml/kg
D:-65-70 ml/kg

Correct Answer:- Option-C

2:-Which of the following groups of antibiotics include the best choice for treating an infected renal cyst in a patient with ADPKD ?

A:-Trimethoprim-sulphamethoxazole, chloromphenicol, fluroquinolones
B:-Cephalosporins, trimethoprim-sulpha methoxazole doxycycline
C:-Gentamycin, cephalosporins, vancomycin
D:-Doxycycline, amoxicillin, gentamicin

Correct Answer:- Option-A

3:-Which of the following is confirmatory in the diagnosis of tuberous sclerosis ?

A:-Renal angio myolipoma and multiple renal cysts
B:-Hamartomatous rectal polyp and facial adenoma sebaceum
C:-Renal angiomyolipoma and cardiac rhabdomyoma
D:-Mitral valve prolapse, renal angiolipoma and gingival fibromas

Correct Answer:- Option-C

4:-The most common type of retroperitoneal soft tissue sarcoma is

A:-Liposarcoma
B:-Leiomyosarcoma
C:-Malignant fibrous histiocytoma
D:-Adrenal myelolipoma

Correct Answer:- Option-A

5:-A 24 Fresh (Fr) Foley balloon catheter

A:-Measures 24 cm long
B:-Measures 8 mm in outer diameter
C:-Measures 8 mm in inner diameter
D:-Can hold 24 ml of fluid in the balloon

Correct Answer:- Option-B

6:-The normal baseline or resting ureteral pressure is

A:-0-5 cm `H_(2)O`
B:-5-10 cm `H_(2)O`
C:-10-15 cm `H_(2)O`
D:-15-20 cm `H_(2)O`

Correct Answer:- Option-A

7:-The feature associated with worst survival in children with wilms tumor is

A:-diffuse tumor spill
B:-diffuse anaplasia
C:-incomplete tumor resection
D:-lung metastasis

Correct Answer:- Option-B

8:-The radiographic study most useful to detect renal injury is

A:-Intravenous Pyelogram (IUP)
B:-Magnetic Resonance Imaging (MRI) of abdomen
C:-Focused Assessment with Sonagraphy for trauma (FAST) ultrasound
D:-Triphasic abdominal Computed Tomography (CT)

Correct Answer:- Option-D

9:-Adolescent urology is defined as the care of patients

A:-From 10-19 years old
B:-From puberty until death
C:-From puberty to 25 years old
D:-From 14-25 years old for males and from 12 to 21 years for female

Correct Answer:- Option-B

10:-Which of the following is true regarding Mullerian Inhibiting Substance (MIS) ?

A:-it is secreted by the fetal leydig cells
B:-it acts systemically to produce Mullerian regression
C:-it functions normally in patients with hernia uteri inguinal
D:-it is secreted at 7-8 weeks of gestation representing the initial endocrine function of the fetal testis

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email