MCQs on Otolaryngology - 1

1:-Which of the following is not in relation to Retro molar trigone?

A:-Last mandibular molar
B:-Tuberosity of maxilla
C:-Condylar process of mandible
D:-Ascending ramus of mandible

Correct Answer:- Option-C

2:-Paranasal sinus not present at birth is

A:-Maxillary
B:-Ethmoid
C:-Frontal
D:-Sphenod

Correct Answer:- Option-C

3:-Most posterior ethmoidal air cell extending to sphenoid is

A:-Aggar nasi cell
B:-Haller cell
C:-Onodi cell
D:-Kero's cell

Correct Answer:- Option-C

4:-Cyst arising from unerrupted tooth is

A:-Dental cyst
B:-Nasolabial cyst
C:-Lateral cyst
D:-Dentigerous cyst

Correct Answer:- Option-D

5:-Mucocele of paranasal sinus commonly occur in

A:-Frontal sinus
B:-Maxillary sinus
C:-Ethmoidal sinus
D:-Sphenoid sinus

Correct Answer:- Option-A

6:-Lynch-Howarth operation is

A:-Intranasal ethmoidectomy
B:-Transantral ethmoidectomy
C:-External ethmoidectomy
D:-External Frontoethmoidectomy

Correct Answer:- Option-D

7:-Facial pain, temperomandibular joint dysfunction is characteristic of

A:-Eagle's syndrome
B:-Trigeminal neuralgia
C:-Mobious syndrome
D:-Costen's syndrome

Correct Answer:- Option-D

8:-Ringertz tumor treated by

A:-Caldwal Luc operation
B:-Jansen Horgan operation
C:-Lateral rhinotomy and Medial Maxillectomy
D:-Total Maxillectomy

Correct Answer:- Option-C

9:-Commonest malignancy of maxillary sinus is

A:-Squmous cell carcinoma
B:-Adeno carcinoma
C:-Adenoid cystic carcinoma
D:-Rhabdomyosarcoma

Correct Answer:- Option-A

10:-Peripheral sinonasal T-cell lymphoma is known as

A:-Stewart's granuloma
B:-Wegners granuloma
C:-Ringerts tumor
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog