MCQs on Nursery Management and Ornamental Gardening - 2

1:-Cell division is favoured by

A:-Cytokinins
B:-Auxins
C:-Gibberellins
D:-Ethylene

Correct Answer:- Option-A

2:-Rapid propagation technique is done in

A:-Betelvine
B:-Jasmine
C:-Pepper
D:-Strawberry

Correct Answer:- Option-C

3:-Which soil group is predominant in Kerala?

A:-Coastal alluvium
B:-Saline hydromorphic soil
C:-Laterite soil
D:-Red loam soil

Correct Answer:- Option-C

4:-_____________ is used for transplanting seedlings.

A:-Trowel
B:-Showel
C:-Sickle
D:-Disc harrow

Correct Answer:- Option-A

5:-Ideal soil texture for plant growth is

A:-Loamy
B:-Clayey
C:-Sandy
D:-Silty

Correct Answer:- Option-A

6:-Rearing of silkworm is referred to as

A:-Apiculture
B:-Moriculture
C:-Sericulture
D:-Arboriculture

Correct Answer:- Option-C

7:-Khaira disease is due to the deficiency of ____________.

A:-Zn
B:-P
C:-Mg
D:-Cl

Correct Answer:- Option-A

8:-Chlorophyll contains which mineral nutrient

A:-Mg
B:-Ca
C:-P
D:-S

Correct Answer:- Option-A

9:-Which nutrient is absent in factomphos?

A:-Nitrogen
B:-Phosphorus
C:-Potassium
D:-Sulphur

Correct Answer:- Option-C

10:-Abnormal leaf fall of rubber is a _____________ disease.

A:-Viral
B:-Fungal
C:-Bacterial
D:-Mycoplasmal

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog