MCQs on Nursery Management and Ornamental Gardening - 3

1:-Which of the following is a propagation method in Anthurium?

A:-Cutting
B:-Seed
C:-Suckers
D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

2:-Pit size in banana cultivation is

A:-50 cm `xx` 50 cm `xx` 50 cm
B:-100 cm `xx` 100 cm `xx` 100 cm
C:-75 cm `xx` 75 cm `xx` 75 cm
D:-25 cm `xx` 25 cm `xx` 25 cm

Correct Answer:- Option-A

3:-Phosphorus content in Rajphos is

A:-30%
B:-15%
C:-10%
D:-20%

Correct Answer:- Option-D

4:-Pulse rich is protein is

A:-Cowpea
B:-Soybean
C:-Green gram
D:-Chick pea

Correct Answer:- Option-B

5:-The tag colour associated with certified seed

A:-Golden yellow
B:-Blue
C:-Purple
D:-White

Correct Answer:- Option-B

6:-The seed act came into force in the year

A:-1958
B:-1946
C:-1966
D:-1972

Correct Answer:- Option-C

7:-Which flower is referred to as 'Glory of the east'?

A:-Gladiolus
B:-Chrysanthemum
C:-Jasmine
D:-Rose

Correct Answer:- Option-B

8:-Apple of Paradise is

A:-Pineapple
B:-Fig
C:-Banana
D:-Mango

Correct Answer:- Option-C

9:-Queen of flowers is

A:-Orchild
B:-Anthurium
C:-Gladiolus
D:-Rose

Correct Answer:- Option-D

10:-Yellow revolution is associated with

A:-Oil seed
B:-Legumes
C:-Milletes
D:-Cereals

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email