MCQs on Nursery Management and Ornamental Gardening - 7

1:-In rose, flower size can be improved by

A:-Pinching off
B:-Disbudding
C:-Thinning out
D:-Heading Back

Correct Answer:- Option-B

2:-Banana research station is located at

A:-Vazhakulam
B:-Pattambi
C:-Kannara
D:-Kayankulam

Correct Answer:- Option-C

3:-Polyembryony is noticed in

A:-Apple
B:-Mango
C:-Sapota
D:-Pinapple

Correct Answer:- Option-B

4:-King of fruits is

A:-Mango
B:-Sapota
C:-Mangosteen
D:-Orange

Correct Answer:- Option-A

5:-The branch of agriculture which leads with garden crop is

A:-Agronomy
B:-Pathology
C:-Entomology
D:-Horticulture

Correct Answer:- Option-D

6:-White alkali soil is otherwise called

A:-Acidic soil
B:-Alkaline soil
C:-Alluvial soil
D:-Saline soil

Correct Answer:- Option-D

7:-Luxmeter is used to find out

A:-Sunlight duration
B:-Atmospheric temperature
C:-Sunlight intensity
D:-Atmospheric pressure

Correct Answer:- Option-C

8:-Munsell's chart is used to determine

A:-Soil pH
B:-Soil structure
C:-Soil texture
D:-Soil colour

Correct Answer:- Option-D

9:-Gladiolus is propagated by

A:-Bulb
B:-Corm
C:-Suckers
D:-Tubers

Correct Answer:- Option-B

10:-Bunchy top disease of banana is transmitted by

A:-White fly
B:-Bugs
C:-Aphid
D:-Beetle

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email