MCQs on Nursery Management and Ornamental Gardening - 8

1:-Which among this is an exotic breed of cattle?

A:-Kankrej
B:-Hallikar
C:-Amritmahal
D:-Jersy

Correct Answer:- Option-D

2:-Which among the given is a garden adornment?

A:-Bird bath
B:-Pergola
C:-Flower bed
D:-Carpet bed

Correct Answer:- Option-A

3:-Male plants can be converted to female plants by

A:-Inarching
B:-Topworking
C:-Epicotyl grafting
D:-Wedge grafting

Correct Answer:- Option-B

4:-Cotton is cultivated in ___________ soil.

A:-Sandy loam soil
B:-Red loam soil
C:-Alluvial soil
D:-Black soil

Correct Answer:- Option-D

5:-Mycorrhiza mainly helps in the uptake of _____________.

A:-Nitrogen
B:-Potassium
C:-Phosphorus
D:-Sulphur

Correct Answer:- Option-C

6:-Indian Institute of Spices Research (IISR) is located at

A:-Sreekariyam
B:-Panniyur
C:-Karamana
D:-Kozhikode

Correct Answer:- Option-D

7:-Deficiency symptoms of nitrogen occurs at

A:-Upper leaves
B:-Stem
C:-Roots
D:-Lower leaves

Correct Answer:- Option-D

8:-Weather forecasting is done with the help of

A:-Anemometer
B:-Luxmeter
C:-Radiosonde
D:-Psychrometer

Correct Answer:- Option-C

9:-The most suitable intercrop in tapioca field is

A:-Cowpea
B:-Groundnut
C:-Amaranthus
D:-Bhindi

Correct Answer:- Option-B

10:-The chemicals which are used to kill mites come under

A:-Fungicides
B:-Rodenticides
C:-Acaricides
D:-Molluscicides

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog