MCQs on Otolaryngology - 5

1:-Risk of squamous cell carcinoma esophagus is more in all except

A:-Caustic injury
B:-Achalasia cardia
C:-Tylosis
D:-Whites than Black race

Correct Answer:- Option-D

2:-Bakamjian flap is

A:-Pectoralis major flap
B:-Lattissimus Dorsi flap
C:-Deltopectoral flap
D:-Sternomastoid flap

Correct Answer:- Option-C

3:-True about Spasmodic Dysphonia

A:-Is a psychological disorder of larynx
B:-Speech therapy is the treatment
C:-Botox injection is beneficial in attaining voice
D:-Antispasmodics improve the condition

Correct Answer:- Option-C

4:-Lower esophageal sphincter is high in

A:-Achalasia Cardia
B:-Diffuse Esophageal Spasm
C:-Nut Cracker Esophagus
D:-Ineffective Esophageal motility

Correct Answer:- Option-A

5:-Risk of adenocarcinoma in Barret's esophagus is

A:-0.5%
B:-5%
C:-10%
D:-15%

Correct Answer:- Option-A

6:-Los Angel's classification is applied for

A:-Carcinoma Esophagus
B:-Erosive Esophagitis
C:-Non erosive esophagitis
D:-Zenker's Diverticulum

Correct Answer:- Option-B

7:-Pharyngeal isthmus refers to

A:-The space between the skull base and the superior border of superior constrictor muscle
B:-Communication between the nasopharynx and oropharynx
C:-The space between the thyropharyngeus and cricopharyngeus
D:-The space between the inferior constrictor muscle and oesophageal musculature

Correct Answer:- Option-B

8:-Jongkee's formula is used to calculate

A:-Percentage of hearing disability from PTA
B:-Interaural latency in ABR
C:-Percentage of canal paresis in caloric testing
D:-SP/AP ratio in electrocochleography

Correct Answer:- Option-C

9:-A viral vector well characterised in intracochlear gene therapy

A:-Coxsackie virus
B:-Myxovirus
C:-Paramyxovirus
D:-Adeno virus

Correct Answer:- Option-D

10:-Mikes dot is the landmark for

A:-Ampulla of superior semicircular canal
B:-Ampulla of posterior semicircular canal
C:-Ampulla of lateral semicircular canal
D:-Internal acoustic meatus

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog