MCQs on Otolaryngology - 6

1:-Which is not a content of posterior triangle of neck?

A:-Subclavian artery
B:-Trunks of brachial plexus
C:-Internal jugular vein
D:-Accessory nerve

Correct Answer:- Option-C

2:-Wagner and Grossman theory is associated with

A:-Vocal cord paralysis
B:-Aetiology of nasopharyngeal angiofibroma
C:-Cholesteatoma
D:-Atrophic rhinitis

Correct Answer:- Option-A

3:-Valvassori criteria are associated with

A:-Glomus tumour
B:-Acoustic neuroma
C:-Meniere's disease
D:-Bell's palsy

Correct Answer:- Option-B

4:-Which of the following is not associated with candidiasis?

A:-Median rhomboid glossits
B:-Angular cheilitis
C:-Geographical tongue
D:-Denture associated stomatitis

Correct Answer:- Option-C

5:-In majority of cases of Otosclerosis, tympanic membrane appear

A:-Normal
B:-Retracted
C:-Flamingo pink colour (Schwartz sign)
D:-Tympanosclerosis

Correct Answer:- Option-A

6:-Fistula in labyrinth is common in

A:-Superior semicircular canal
B:-Posterior semicircular canal
C:-Lateral semicircular canal
D:-Promontory

Correct Answer:- Option-C

7:-Common type of cholesteatoma

A:-Congenital
B:-Primary acquired
C:-Secondary acquired
D:-Any of the above

Correct Answer:- Option-B

8:-All are true of inverted papilloma except

A:-Common in males
B:-Pink fleshy lobulated mass
C:-Malignant transformation to transitional cell carcinoma in 5% cases
D:-Transitional cell papilloma is a synonym

Correct Answer:- Option-C

9:-Regarding nasopharyngeal angiofibroma, true statement

A:-Common in young males 20-30 years
B:-Presents with painful, profuse, paroxysmal epistaxis
C:-Treatment of choice is surgery
D:-Radiation is the best mode of treatment for large tumour

Correct Answer:- Option-C

10:-Treatment of choice for Killian's polyp

A:-Lateral rhinotomy
B:-Caldwel Luc surgery
C:-Endoscopic sinus surgery
D:-Steroid spray

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email