MCQs on Otolaryngology - 8

1:-Management of Allergic Fungal Sinusitis include all except

A:-FESS
B:-Antifungal medication
C:-Steroid
D:-Saline nasal douche

Correct Answer:- Option-B

2:-Hennebert sign is seen in

A:-Acoustic neuroma
B:-Glomus jugulare
C:-Congenital syphilis
D:-Carotid body tumour

Correct Answer:- Option-C

3:-All are true of Quinsy except

A:-Unilateral
B:-Trismus and drooling of saliva is common
C:-Common in children
D:-Incision and drainage is the treatment

Correct Answer:- Option-C

4:-Correct statement about rhinosporidiosis

A:-Rare in Kerala and Tamil Nadu
B:-Caused by Klebsiella Seeberi
C:-Malignant rhinosporidiosis is malignant transformation of rhinosporidiosis
D:-Treated by surgery

Correct Answer:- Option-D

5:-All are hyaline cartilage except

A:-Thyroid
B:-Epiglottis
C:-Cricoid
D:-Arytenoid

Correct Answer:- Option-B

6:-Healed otitis media refers to all EXCEPT

A:-Hyaline degeneration of middle ear submucosa
B:-Dimeric tympanic membrane
C:-Cholesterol granuloma
D:-Bony sclerosis

Correct Answer:- Option-C

7:-All are etiological factors implicated in Otosclerosis except

A:-Persistent viral infection
B:-Autosomal recessive inheritance with variable penetrance
C:-Autoimmunity to collagen
D:-Defect in genetic expression

Correct Answer:- Option-B

8:-Following is not classified as respiratory sleep disorder

A:-Obstructive sleep apnoea
B:-Cheyne stokes breathing
C:-Narcolepsy
D:-Central sleep apnoea

Correct Answer:- Option-C

9:-Bruning's syringe is used for

A:-Injection of Botox in spasmodic dysphonia
B:-Injection Augmentation of vocal cord in unilateral paralysis
C:-Application of Mitomycin C after laryngotracheal surgery
D:-Intratympanic injection of gentamycin/steroid

Correct Answer:- Option-B

10:-A reflux episode in esophagus is defined as a fall in pH

A:-Less than 2
B:-Less than 4
C:-Less than 6
D:-Less than 8

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email