MCQs on Radiotherapy - 4

1:-Which is considered highest risk site in squamous cell carcinoma ?

A:-Ear
B:-Nose
C:-Eyelid
D:-Scalp

Correct Answer:- Option-A

2:-What is the pain score to start step 3 analgesics ?

A:->6
B:->7
C:->8
D:->5

Correct Answer:- Option-A

3:-Which of the following is the most frequent metastatic region in pancreatic cancer ?

A:-Liver-lung
B:-Peritoneum-liver
C:-Liver-bone
D:-Lung-bone

Correct Answer:- Option-B

4:-Who was the founder director of Regional Cancer Center, Trivandrum ?

A:-M. Krishnan Nair
B:-K. Krishnan Nair
C:-B. Rajan
D:-R. Krishnan Nair

Correct Answer:- Option-A

5:-A 69 years old patient presents with weight loss of 10kg, fatigue and abdominal pain. Investigations show amass in the right colon, widespread liver metastases and 3 lung nodules. Investigations show Hb 110 g/L, WCC 8×109/I, alkaline phosphatase 562 U/I, albumin 25. He is unable to continue with his hobby of woodwork but otherwise is self-caring. Which of the following would influence his management ?

A:-His Hb level, performance status and weight loss
B:-His performance status weight loss and albumin level
C:-His albumin level, alkaline phosphatase and age
D:-His albumin level, weight loss and alkaline phosphatase

Correct Answer:- Option-C

6:-STAR trial was for which malignancy ?

A:-Renal cell carcinoma
B:-Breast cancer
C:-Skin cancer
D:-Pancreas cancer

Correct Answer:- Option-A

7:-In COMBARZ trial, the drugs compared were

A:-Sorafenib vs Sunitinib
B:-Sunitinib vs Pazopanib
C:-Pazopanib vs Axitinib
D:-Sunitinib vs Sirolimus

Correct Answer:- Option-B

8:-Risk of malignancy index incorporates all EXCEPT

A:-USS findings
B:-Pre-operative CA125
C:-Menopausal status
D:-Age

Correct Answer:- Option-D

9:-With regard to the traffic light system in the use of Trastuzumb which is wrong

A:-A green light indicates LVEF above the LLN, no signs or symptoms of CHF and any trastuzumab-related LVEF decrease being <0.10

B:-An amber light indicates LVEF between the LLN and 0.40, with no signs or symptoms of CHF, or a trastuzumab-related LVEF reduction of 0.1 or more

C:-A red light indicates LVEF ≤0.40 and symptoms and signs of cardiac failure

D:-Both amber and red are indications for the initiation of ACE inhibitors and referral to cardiology for the optimization of cardiac function

Correct Answer:- Option-C

10:-Which is not a correct match ?

A:-Oct 3/4-Germ cell tumours
B:-Cyclin D1-Mantle cell lymphoma
C:-CD10-Burkitts lymphoma
D:-CK20-Endometrial cancer

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email