MCQs on Radiotherapy - 7

1:-Which is incorrect with regard to the use of Low Molecular Weight Heparin (LMWH) for treatment ofthromboembolism ?

A:-Enoxaparin-1mg/kg twice daily
B:-Dalteprin 200U/kg twice daily
C:-Activity of LMWH is measured in units of factor X inactivation
D:-Dalteprin is more effective in reducing the risk of recurrent thromboembolism

Correct Answer:- Option-B

2:-Regarding antineoplastic drugs and incidence of left ventricular dysfunction which is incorrect match

A:-Doxorubicin 400 mg/`m^(2)`-7 to 26%
B:-Ifosfamide-17%
C:-Epirubicin-0.9 to 3.3%
D:-All are true

Correct Answer:- Option-A

3:-Damocles syndrome is usually seen in

A:-Cancer survivors
B:-Cancer patients immediately knowing after diagnosis of disease
C:-Cancer patients who has not responded to the initial treatment
D:-Close relative of cancer patient having fear of cancer in him as well

Correct Answer:- Option-A

4:-As per ASTRO consensus patient not ideal for APBI off trial

A:-Age ≥60 yrs.
B:-surgical margin at least 2 mm
C:-Clinically unifocal with total size ≤ 2.0 cm
D:-Pure DCIS ≤3 cm in size

Correct Answer:- Option-D

5:-In which of the following tumors does survival increase with increasing age ?

A:-Glioblastoma multiforme
B:-Oligodendroglioma
C:-Anaplastic astrocytoma
D:-Brainstem glioma

Correct Answer:- Option-D

6:-Deletion of 1p and 19q in oligodendroglioma is associated with

A:-Better response to therapy but similar progression-free and overall survival
B:-Better response to therapy with improved progression-free but similar overall survival
C:-Similar response to therapy with improved progression-free and overall survival
D:-Better response to therapy with improved progression-free and overall survival

Correct Answer:- Option-D

7:-All of the following are true regarding the etiology of melanoma, except

A:-Ultraviolet exposure is related to the development of melanoma
B:-Carriers of the CDKN2A mutation have a 70% chance of developing melanoma by age 90
C:-Half of those with melanoma possess the CDKN2A mutation
D:-An increasing number of nevi also increase the risk for melanoma

Correct Answer:- Option-C

8:-GORTEC 94-01 demonstrated a benefit to concurrent chemoradiation over radiation alone in advanced oropharynx cancer in terms of

A:-Local control but not overall survival benefit
B:-Local control and overall survival benefit
C:-Local control and distant-metastasis-free benefit
D:-There was no benefit

Correct Answer:- Option-B

9:-According to a meta-analysis by Fried et al. regarding the timing of thoracic radiotherapy in addition to chemotherapy, which of the following constituents "early" thoracic radiotherapy ?

A:-Beginning within 7 weeks of starting chemotherapy
B:-Beginning within 8 weeks of starting chemotherapy
C:-Beginning within 9 weeks of starting chemotherapy
D:-Beginning within 10 weeks of starting chemotherapy

Correct Answer:- Option-C

10:-Which among the following is incorrect with regard to the government schemes for cancer and other patients?

A:-Karunya Benevolent Fund a Kerala Government Scheme
B:-RSBY-CHIS PLUS is a Central Government Scheme
C:-The total cashless service is Rs. 1 lakh for RSBY-CHIS PLUS
D:-Karunya Benevolent Fund incorporates renal disease patients as well

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog