MCQs on Cardio Vascular and Thoracic Surgery - 6

1:-The Inferior Vena Cava (IVC) opening in the diaphragm in adults is at the level of

A:-T10
B:-T8
C:-T12
D:-T6

Correct Answer:- Option-B

2:-PAPVC is frequently associated with which type of ASD ?

A:-Septum secondum defect
B:-Septum primum defect
C:-Coronary sinus type
D:-Sinus venosus type

Correct Answer:- Option-D

3:-Triangle of Koch is related to all EXCEPT

A:-Tendon of Todaro
B:-Septal leaflet of TV
C:-Inferior Vena Cava
D:-Coronary sinus

Correct Answer:- Option-C

4:-In a normal heart all the following veins drains into the left atrium EXCEPT

A:-Right superior pulmonary vein
B:-Anterior cardiac vein
C:-Left inferior pulmonary vein
D:-Right inferior pulmonary vein

Correct Answer:- Option-B

5:-Based on which arterial supply of heart determines the dominance of the system ?

A:-Left Anterior descending artery
B:-Left Circumflex artery
C:-Posterior descending artery
D:-Obtuse marginal arteries

Correct Answer:- Option-C

6:-Indications for Emergency Room Thoracotomy are all EXCEPT

A:-Unresponsive hypotension (SBP < 60 mm Hg)
B:-Blunt thoracic injuries with no previously witnessed cardiac activity
C:-Traumatic arrest with previously witnessed cardiac activity (pre-or-in-hospital) following penetrating thoracic injuries
D:-Persistent hypotension (SBP < 60 mm Hg) with diagnosed cardiac tamponade, air embolism

Correct Answer:- Option-B

7:-Trauma score in a case of blunt cardiac injury causing valvular insufficiency is

A:-1
B:-2
C:-4
D:-5

Correct Answer:- Option-C

8:-Absolute contraindications of VATS in Thoracic Trauma includes all EXCEPT

A:-Treatment for ongoing thoracic hemorrhage
B:-Suspected cardiac injury
C:-Suspected great vessel injury
D:-Inability to tolerate single lung ventilation

Correct Answer:- Option-A

9:-Benign lung tumor of epithelial origin is

A:-Hamartoma
B:-Fibroma
C:-Benign endobronchial fibrous histiocytoma
D:-Pleomorphic adenoma

Correct Answer:- Option-D

10:-Alveolitic Interstial lung disease is seen in

A:-Wegeners granulomatosis
B:-Churg strauss syndrome
C:-Goodpastures syndrome
D:-Sarcoidosis

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog