MCQs on Human Anatomy - 1

1. If only heart is located on the right side then this anomaly is called as _____.

A) Levocardia 
B) Dextrocardia
C) Situs inversus 
D) Situs solitus

Answer: (b)

2. Referred pain at right tip shoulder due to irritation of ______.

A) Irritation of left dome of diaphragm 
B) Irritation of right crus of diaphragm
C) Irritation of left crus of diaphragm 
D) Irritation of right dome of diaphragm

Answer: (d)

3. Caput Medusa is the clinical condition caused due to ______.

A) Systemic hypertention 
B) Portal hypertension
C) Systemic hypotension 
D) Portal hypertension

Answer: (d)

4. What is the root value of phrenic nerve?

A) C2, C3, C4 
B) C3, C4, C5
C) C4, C5, C6 
D) C5, C6, C7

Answer: (b)

5. Carpal tunnel syndrome is due to compressed _____.

A) Radial nerve 
B) Ulnar nerve
C) Median nerve 
D) None of these

Answer: (c)

6. Due to protective function police of the abdomen is the name given to _____.

A) Liver 
B) Spleen
C) Greater omentum 
D) Cisterna chylii

Answer: (c)

7. Which of the following gland is located in Sella turcica of Sphenoid bone.

A) Thyroid gland 
B) Thymus gland
C) Pineal gland 
D) Pituitary gland

Answer: (d)

8. Which of the following gland is called a “Master gland”

A) Pituitary 
B) Thymus gland
C) Pineal gland 
D) Thyroid gland

Answer: (a)

9. Pituitary gland in the sella turcica is covered by _________

A) Falx cerebri 
B) Falx cerebella
C) Tentorium cerebelli 
D) Diaphragma sellae

Answer: (d)

10. The two cerebral hemisphers are separated by _________

A) Falx cerebri 
B) Falx cerebella
C) Tentorium cerebelli 
D) Diaphragma sellae

Answer: (a)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog