MCQs on Human Anatomy - 2

1:-Whitnall's tubercle is seen on which bone ?

A:-Frontal
B:-Nasal
C:-Zygomatic
D:-Maxilla

Correct Answer:- Option-C

2:-The cranial nerve that emerge out through the side of frenulum veli is

A:-Oculomotor nerve
B:-Trochlear nerve
C:-Trigeminal nerve
D:-Abducent nerve

Correct Answer:- Option-B

3:-How many layers are there for masseter muscle ?

A:-1
B:-2
C:-3
D:-4

Correct Answer:- Option-C

4:-Dartos muscle supplied by sympathetic supply from

A:-Superior hypogastric plexus
B:-Inferior hypogastric plexus
C:-Genito femoral nerve
D:-Sacral plexus

Correct Answer:- Option-A

5:-The tributeries received by the trunk part of portal vein are

A:-Superior mesenteric and splenic vein
B:-Splenic vein and right gastric vein
C:-Cystic vein and para umbillical vein
D:-Cystic vein and left gastric vein

Correct Answer:- Option-B

6:-Length of Pancreatic neck region is about

A:-3 cm
B:-1 cm
C:-0.5 cm
D:-2 cm

Correct Answer:- Option-D

7:-Inferior rectal artery is a branch of

A:-Inferior mesenteric artery
B:-Internal iliac artery
C:-Internal pudendal artery
D:-Middle rectal artery

Correct Answer:- Option-C

8:-Ischiococcygeus muscle degenerated to form which ligament ?

A:-Perineal body
B:-Sacrospinous ligament
C:-Sacrotuberous ligament
D:-Poupart's ligament

Correct Answer:- Option-B

9:-Boundaries of gastric trinagle include all except

A:-Lower border of liver on the right side
B:-Left costal margin on the left side
C:-Below transverse colon
D:-Lower boder of left lung

Correct Answer:- Option-D

10:-During pyloric surgery which one is considered as important land mark ?

A:-Vagal trunk
B:-Pre pyloric vein of mayo
C:-Incisura angularis
D:-Bile staining

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email