MCQs on Human Anatomy - 3

1. Dartos muscle is supplied by which nerve?

A) External pudendal nerve 
B) Genitofemoral nerve
C) Internal pudendal nerve 
D) Ilioinguinal nerve

Answer: (b)

2. Central tendon of perineum gives attachment to how many muscles?

A) 8 
B) 9
C) 10 
D) 11

Answer: (c)

3. Intravenous needle insertion is usually difficult in the dorsum of hand due to _____.

A) Laxity skin 
B) Absence of deep fascia
C) Absent superficial fascia 
D) None of A, B & C

Answer: (b)

4. Perianal lymph is drained into _____.

A) Superficial inguinal lymph nodes 
B) Deep inguinal lymph nodes
C) External iliac lymph nodes 
D) Internal iliac lymph nodes

Answer: (a)

5. “Aartava” is dominated by which of the following Mahabhutas?

A) Vayu 
B) Agni
C) Aakash 
D) Aap

Answer: (B)

6. By how many openings do the semicircular canals open into the vestibule?

A) 4 
B) 3
C) 2 
D) 5

Answer: (D)

7. The tympanic membrane separates the ear canal from the……….

A) Auditory tube 
B) Middle ear cavity
C) Aditus to mastoid antrum 
D) Inner ear cavity

Answer: (B)

8. Bony labyrinth does not contain______.

A) Stapes 
B) Semicircular canals
C) Cochlea 
D) Vestibule

Answer: (A)

9. Which vessel transports blood rich in oxygen and nutrients to the fetus?

A) Ductus arteriosus 
B) Ductus venosus
C) Umbilical vein 
D) Umbilical artery

Answer: (C)

10. Portion of placenta contributed by the embryo is the………

A) Chorion 
B) Yolk sac
C) Amnion 
D) Allantosis

Answer: (A)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email