MCQs on Human Anatomy - 4

1 ………….is common site for fracture of upper end of humerus?

A) Anatomical neck 
B) Morphological neck
C) Surgical neck 
D) None of above

Answer: (C)

2. Olecranon process is present in which bone?

A) Scapula 
B) Radius
C) Ulna 
D) Clavicle

Answer: (C)

3. Klumpeke’s paralysis is caused due to injury to …….. of brachial plexus.

A) Upper trunk 
B) Middle trunk
C) Lower trunk 
D) None of above

Answer: (C)

4. Triangle of Ausculation is formed by which part?

A) Scapula 
B) Trapezius
C) Latissimus dorsi 
D) All of above

Answer: (D)

5. What is the shape of space of Axilla?

A) Pyramidal 
B) Rectangle
C) Triangle 
D) Circular

Answer: (A)

6. Which artery is palpated in Anatomical snuff box?

A) Ulnar 
B) Brachial
C) Radial 
D) Axillary

Answer: (C)

7. Coracobrachialis is the muscle of which region?

A) Arm 
B) Forearm
C) Hand 
D) Shoulder

Answer: (A)

8. Golfer’s elbow is also called as ……

A) Lateral epicondylitis 
B) Medial epicondylitis
C) Tennis elbow 
D) Bursitis

Answer: (B)

9. Following are types of finger prints except

A) Arch 
B) Composite
C) Whorl 
D) Oval

Answer: (D)

10. Which muscle is called as Boxer’s muscle?

A) Brachialis 
B) Serratus anterior
C) Pectoralis major 
D) Latissimus dorsi

Answer: (B)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog