MCQs on Human Anatomy - 5

1:-Root of finger nail covered with soft keratin is called

A:-eponychium
B:-paronychium
C:-lunula
D:-nail bed

Correct Answer:- Option-A

2:-Content of 'Anatomical snuff box' is

A:-abductor pollicis longus
B:-radial artery
C:-extensor pollicis longus
D:-styloid process of ulna

Correct Answer:- Option-B

3:-Fourth compartment of extensor retinaculum contains all except.

A:-anterior interosseous artery
B:-posterior interosseous nerve
C:-tendon of extensor indicis
D:-tendon of extensor digctorum profundus

Correct Answer:- Option-D

4:-Scapular anastamosis include all except

A:-suprascapular artery
B:-thoraco acromial artery
C:-posterior cirumflex humeral artery
D:-anterior circumflex humeral artery

Correct Answer:- Option-D

5:-Subscapular bursa of shoulder joint is seen in between

A:-Superior glenohumeral ligament and middle glenohumeral ligament
B:-Middle glenohumeral ligament and inferior gleonohumeral ligament
C:-Above superior glenohumeral ligament
D:-Below inferior glenohumeral ligament

Correct Answer:- Option-A

6:-Radial tripod includes movements of the finger tips of following fingers except.

A:-thumb
B:-middle finger
C:-index finger
D:-ring finger

Correct Answer:- Option-D

7:-Patella develop as a sesamoid bone in the tendon of

A:-Quadriceps femoris
B:-Quadratus femoris
C:-Flexor carpi ulnaris
D:-Medical head of gastronemius

Correct Answer:- Option-A

8:-Name the muscle that is not attached to the little toe

A:-third plantar interosseous muscle
B:-abductor digiti minimi
C:-third dorsal interosseous muscle
D:-flexor digiti minimi brevis

Correct Answer:- Option-C

9:-Morphologically soleus muscle corresponds with which muscle of fore arm

A:-pronator teves
B:-flexor digitorum superficialis
C:-flexer digitorum profundus
D:-pronator quadratus

Correct Answer:- Option-B

10:-Normally Deep External Pudendal artery is a branch of

A:-Femoral artery
B:-Profunda femoris artery
C:-Medial circumflex femoral artery
D:-Obturator artery

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog