MCQs on Human Anatomy - 11

1:-Branche of radial nerve in the axilla supplies which muscle ?

A:-Lateral head of triceps
B:-Long head of triceps
C:-Anconeus
D:-Brachioradialis

Correct Answer:- Option-B

2:-Following events takes place at the level of insertion of coracobrachialis, except

A:-Cross Sectional shape of humerus of changes
B:-Basilic vein passes into deep plane
C:-Median nerve crosses cephalic vien
D:-Medial cutaneous nerve of arm pierces deep fascia at this level

Correct Answer:- Option-C

3:-The nerve supply of first lumbrical is by

A:-Ulnar nerve
B:-Median nerve
C:-Radial nerve
D:-Anterior interosseous nerve

Correct Answer:- Option-B

4:-Second Dorsal Interosseous muscle supplied by

A:-ulnar nerve
B:-median nerve
C:-radial nerve
D:-both a and b

Correct Answer:- Option-A

5:-In 'anterior leg syndrome' pulsation of which artery usually disappears ?

A:-popliteal artery
B:-anterior tibial artery
C:-dorsalis pedis artery
D:-posterior tibial artery

Correct Answer:- Option-C

6:-Cranial neuropore closes by around

A:-`15^(th)` day
B:-`20^(th)` day
C:-`25^(th)` day
D:-`35^(th)` day

Correct Answer:- Option-C

7:-During Neurulation process the `BMP_(4)` inactivation is caused by

A:-Noggin
B:-Elastin
C:-Chordin
D:-Both a and c

Correct Answer:- Option-D

8:-Commonest type of twinning is

A:-Monozygotic bichorinic
B:-Monochorionic biamniotic
C:-Monochorionic monoamniotic
D:-Conjoint twins

Correct Answer:- Option-B

9:-In pygopagus type of twinning which region is seen fused ?

A:-thorax
B:-legs
C:-abdomen
D:-sacral

Correct Answer:- Option-D

10:-Which type of joint is pubic symphysis

A:-primary cartilaginous
B:-secondary cartilaginous
C:-plane synovial
D:-gomphosis

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog