MCQs on Human Anatomy - 10

1:-In Lasrsell's classification Paleocerebellum includes

A:-anterior lobe + pyramid
B:-anterior lobe - lingula plus pyramid and uvula
C:-anterior lobe - lingula plus uvula
D:-anterior lobe, uvual and pyramid

Correct Answer:- Option-B

2. Rigor mortis first appears in voluntary muscles of……

A) Neck 
B) eye
C) Heart 
D) face

Answer: (B)

3. Rigor mortis develops in a foetus beyond ……intrauterine life.

A) 180 days 
B) 280 days
C) 210 days 
D) 250 days

Answer: (C)

4:-Constitents of pyriform lobe are the following except

A:-gyrus semilunaris
B:-entorhinal area
C:-dentate gyrus
D:-pre pirigorm area

Correct Answer:- Option-C

5:-Meta thalamus refers to

A:-tegmentum of mid brain
B:-Subthalamic region
C:-Hypothalamus and mammillary bodies
D:-Medial and Lateral geniculate bodies

Correct Answer:- Option-D

6:-Regarding arachnoid granulations which statement is true ?

A:-No change with age
B:-Seen in the region of sigmoid sinus
C:-Also called Pacchionion bodies
D:-Help in formation of CSF

Correct Answer:- Option-C

7. …….. is pain sensitive.

A) Parietal Peritoneum 
B) Visceral Peritoneum
C) Visceral Pleura 
D) None of A,B& C

Answer: (A)

8. Bare area of Liver present on …………surface of liver.

A) Anterior 
B) Posterior
C) Inferior 
D) Superior

Answer: (B)

9. Hepatic Segments are …………in number.

A) 2 
B) 5
C) 4 
D) 6

Answer: (C)

10. Mean capacity of Stomach at birth is………..

A) 10ml 
B) 15ml
C) 20ml 
D) 30ml

Answer: (D)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog