MCQs on Human Anatomy - 13

1:-Following one anomaly considered is considered as 'atavistic' one

A:-Accessory pancreas
B:-Duodenal atresia
C:-Pancreatic cyst
D:-Annular pancreas

Correct Answer:- Option-A

2:-Inferior cerebellar peduncle is also called by the name

A:-Restiform body
B:-Cuneo cerebellar peduncle
C:-Arcuate cerebellar peduncle
D:-Arcuato floccular tract

Correct Answer:- Option-A

3:-Posterolateral sulcus contain root lets of all cranial nerve except

A:-glossopharyngeal
B:-vagus
C:-hypoglossal
D:-cranial accessory

Correct Answer:- Option-C

4:-Which among the following is vestibulo cerebellum ?

A:-Archicerebellum
B:-Paleocerebellum
C:-Neocerebellum
D:-Spinocerebellum

Correct Answer:- Option-A

5:-Bulb of Posterior horn of lateral ventricle is produced by

A:-Forceps minor
B:-Forceps major
C:-Calcarnine Sulcus
D:-Optic radiation

Correct Answer:- Option-B

6. Coronary sinus opens in the….

A) Right atrium 
B) Left atrium
C) Right ventricle 
D) Left ventricle

Answer: (A)

7. Percentage of surface area of palm of a burn patient:

A) 1% 
B) 9%
C) 18% 
D) 27%

Answer: (A)

8. Which part of the small intestine is retroperitoneal………

A) Jejunum 
B) Duodenum
C) Ileum 
D) Stomach

Answer: (B)

9. Tricuspid valve present in-between------

A) Right atrium and Left atrium 
B) Left atrium and Left Ventricle
C) Left ventricle and Right Ventricle 
D) Right atrium and Right ventricle

Answer: (D)

10. Peyer’s patches are most numerous in….

A) Duodenum 
B) Ileum
C) Jejunum 
D) Large intestine

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog