MCQs on Human Anatomy - 14

1. Diameter of ovum is about ……..μm.

A) 60 
B) 80
C) 100 
D) 50

Answer: (C)

2. Fertilization occurs in the …….. part of fallopian tube.

A) Isthmus 
B) Ampulla
C) Infundibulum 
D) None of A, B & C

Answer: (B)

3. Which hormone is the basis for pregnancy test?

A) HCG 
B) Prolactin
C) Estrogen 
D) Prostaglandins

Answer: (A)

4. Subdivision of fertile ovum into smaller cells is called as…….

A) Chorion 
B) Amnion
C) Yolk sac 
D) Cleavage

Answer: (D)

5. Acrosome of spermatozoa is formed by…….

A) Ribosome
B) Golgi complex
C) Lysosomes 
D) Mitochondria

Answer: (B)

6. Which of the following is not site of portosystemic anastomosis?

A) Lower part of oesophagus 
B) Umbilicus
C) Rectum 
D) Inguinal canal

Answer: (d)

7. Length of Proximal interphalangeal joint of_____ finger is considered as Swanguli Praman

A) Index
B) Middle
C) Ring 
D) Little

Answer: (b)

8. Nasal septum is made up of _____.

A) Vomer, Sphenoid 
B) Vomer, Nasal
C) Vomer Ethmoid 
D) Only Vomer,

Answer: (c)

9. Nasolacrimal duct opens in to ______.

A) Superior meatus 
B) Inferior meatus
C) Middle meatus 
D) Sphenoidal recess

Answer: (b)

10. Which of the turbinate bone is independent bone?

A) Superior 
B) Inferior
C) Middle 
D) All A, B & C

Answer: (b)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog