MCQs on Human Anatomy - 17

1:-Ovula Nebothi are

A:-Histogical appearance of cervix
B:-Paculiar feature of cervical canal
C:-Dialated cervical glands bulging into cervical canal
D:-Functinal significance of cervical canal

Correct Answer:- Option-C

2:-Root value of sacral plexus is

A:-`S_(1)`, ` S_(2)`, `S_(3)` and `S_(4)`
B:-`L_(4)`, ` L_(5)`, `L_(6)` ,`S_(1)`, ` S_(2)` and `S_(3)`
C:-`L_(4)`, ` L_(5)`, `S_(1)`, ` S_(2)`, ` S_(3)` and `S_(4)`
D:-` L_(5)`, `S_(1)`, ` S_(2)`, ` S_(3)` and `S_(4)`

Correct Answer:- Option-C

3:-In which vessel blood flow occurs in diastole

A:-lower limb vessels
B:-oesophageal vessels
C:-coronary vessels
D:-renal vessels

Correct Answer:- Option-C

4:-Length of thoracic part of oesophagus is about

A:-8 cm
B:-20 cm
C:-12.5 cm
D:-25 cm

Correct Answer:- Option-B

5:-Nuclear origin of vagus nerve include all except

A:-Nucleus ambiguus
B:-Dorsal Nucleus of vagus
C:-Nucleus of tractus solitarians
D:-Vestibular Nucleus

Correct Answer:- Option-D

6:-Contents of rectus sheath include

A:-Rectus abdominis
B:-Pyramidalis
C:-Superior epigastric artery
D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

7:-Raspberry red tumour is due to

A:-Vitellointestinal duct-distal part
B:-Meckel's diverticulum
C:-Testicular bulging
D:-Appendicular inflammation

Correct Answer:- Option-A

8:-Which joint is an example for pivot joint ?

A:-Sternocostal joint
B:-Superior radioulnar joint
C:-Shoulder joint
D:-Elbow joint

Correct Answer:- Option-B

9:-The upper one third of cervix of uterus including internal os is called

A:-Functional isthmus
B:-Isthmus
C:-Upper segment
D:-Body of uterus

Correct Answer:- Option-A

10:-Which statement is true regrading base of heart ?

A:-Base forms posterior surface
B:-Triangular in outline
C:-Directed backwards to left
D:-Formed by both left atrium and left ventricle

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog