MCQs on Human Anatomy - 18

1. Episiotomy is meant to avoid injury to ______.

A) Pineal body 
B) Perineal membrane
C) Perineal raphe 
D) Perineal body

Answer: (d)

2. Which part of male urethra usually get ruptured during metal catheterization?

A) Prostatic 
B) Membranous
C) Penile 
D) All of these

Answer: (b)

3. Area vicinity to philtrum is called as Little’s danger area because it drains into ______.

A) Pterygoid plexus 
B) Superior facial vein
C) Inferior facial vein 
D) None of these

Answer: (b)

4. Boils on tip of nose are painful because _____.

A) Skin is firmly adhered to underlying fascia
B) Profuse sensory supply
C) Skin is loose over underlying fascia 
D) None of A, B & C

Answer: (a)

5. Mediastinum moves up down during respiration without tearing lungs because of ______.

A) Spongy lungs 
B) Large hilums
C) Mediastinal flexibility 
D) Pulmonary ligaments

Answer: (d)

6. Vertebral origin of the diaphragm took place from how many arcuate ligamnets?

A) 3 
B) 4
C) 5 
D) 6

Answer: (c)

7. Which of the following is counteract the hardening effect of formalin?

A) Phenol
B) Ethyl alcohol
C) Glycerin 
D) None of these

Answer: (c)

8. Cerebrospinal fluid is secreted by _________

A) Brachial plexus 
B) Carotid plexus
C) Chorid plexus 
D) Cardiac plexus

Answer: (c)

9. The length of Spinal cord in male is _________ cm.

A) 42 
B) 43
C) 44 
D) 45

Answer: (d)

10. Weeping umbilicus is the congenital anomaly due to patent _____.

A) Median umbilical ligament 
B) Lateral umbilical ligament
C) Medial umbilical ligament 
D) None of these

Answer: (a)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email