MCQs on Human Anatomy - 19

1:-Quadrate shaped caecum is seen in which type of caecum ?

A:-adult type
B:-normal
C:-exaggerated type
D:-infantile type

Correct Answer:- Option-D

2:-Renal veins begin beneath the renal capsule as

A:-Renal plexus
B:-Network of sinusoids
C:-Arcuate veins
D:-Stellate veins

Correct Answer:- Option-D

3:-Which is true about space of Ritzius ?

A:-Act as a bursa
B:-Act as a fluid filled space
C:-Triangular in shape
D:-On the posterior aspect of bladder

Correct Answer:- Option-A

4:-Following relation of the kidney is non peritoneal except

A:-Supra renal
B:-Jejunal
C:-Colic
D:-Duodenal

Correct Answer:- Option-B

5:-Which artery is considered as third coronary artery ?

A:-left conus artery
B:-right anterior interventricular branch
C:-none of these
D:-right conus artery

Correct Answer:- Option-D

6:-Content of posterior mediastinum includes

A:-thymus
B:-four pulmonary veins
C:-vagus nerve
D:-phrenic nerve

Correct Answer:- Option-C

7:-Arrangement of structures at hilum of left lung from above downwards are in order.

A:-pulmonary artery, left principal bronchus, lower pulmonary vein
B:-pulmonary artery, lower pulmonary vein, left principal bronchus
C:-left principal bronchus, pulmonary vein, pulmonary artery
D:-pulmonary artery, pulmonary vein, left principal bronchus and its subdivisions

Correct Answer:- Option-A

8:-The inferior tracheo bronchial lymph nodes are otherwise known as _____ lymphnodes.

A:-Hilar
B:-Sentinel
C:-Subcarinal
D:-Paratracheal

Correct Answer:- Option-C

9:-During routine eosin-haematoxylin staining, red beaded cells in the fundus of stomach are

A:-oxyphill cells
B:-mucous neck cells
C:-cheif cells
D:-oxyntic cells

Correct Answer:- Option-D

10:-'Hassal's corpuscles' are seen in

A:-Spleen
B:-Bone Marrow
C:-Glomerulus
D:-Thymus

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email