MCQs on Human Anatomy - 16

1. Taenia Coli is feature of……….

A) Small intestine 
B) Duodenum
C) Large intestine 
D) Stomach

Answer: (C)

2. ……… is one of those organs of the body that have Greater width than the length.

A) Liver 
B) Stomach
C) Kidney 
D) Caecum

Answer: (D)

3. Which is the commonest position of the Appendix?

A) Splenic 
B) Retrocecal
C) Paracolic 
D) Pelvic

Answer: (B)

4. ………….is a retroperitoneal organ.

A) Spleen 
B) Stomach
C) Liver 
D) Kidney

Answer: (D)

5. Primary Piles - occurs in ……..O’clock positions of the anal wall.

A) 7, 8 and 9 
B) 2, 3 and 5
C) 3, 7, and 11 
D) 3, 5, and 7

Answer: (C)

6. Length of Female Urethra is…..

A) 20 cm 
B) 4.cm
C) 10 cm 
D) 7 cm

Answer: (B)

7. Oesophageal opening in the diaphragm lies at level of ……… thoracic vertebra.

A) 8th 
B) 11th
C) 10th 
D) 12th

Answer: (C)

8. Costodiaphragmatic recess extends from…….. ribs along the midaxillary line.

A) 8th to 10th 
B) 6th to 8th
C) 10th to 12th 
D) 6th to 8th

Answer: (A)

9. Foramen caecum is present in…..

A) Caecum 
B) Tongue
C) Heart 
D) Brain

Answer: (B)

10. All muscles of Tongue, except the palatoglossus are supplied by the….

A) Hypoglossal nerve 
B) Lingual nerve
C) Glossopharyngeal nerve 
D) Vagus nerve

Answer: (A)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email