MCQs on Orthopaedics - 2

1:-Except for the pattern of inheritance homocystinuria closely mimics

A:-Alkaptonuria
B:-Larsen's syndrome
C:-Marfan syndrome
D:-Goldenhar's syndrome

Correct Answer:- Option-C

2:-Ludloff sign is positive in avulsion of

A:-greater trochanter
B:-anterior inferior iliac spine
C:-anterior superior iliac spine
D:-lesser trochanter

Correct Answer:- Option-D

3:-The length of the arm segment during a clinical examination is measured from

A:-tip of acromion to lateral epicondyle
B:-lateral border of acromion to lateral epicondyle
C:-angle of acromion to lateral epicondyle
D:-anterior border of acromion to lateral epicondyle

Correct Answer:- Option-C

4:-Radiocarpal subluxation is a salient feature of which of these fractures ?

A:-Smith fracture
B:-Barton's fracture
C:-Chauffer fracture
D:-Colles fracture

Correct Answer:- Option-B

5:-Which of the following joints are together called Chopart's joint ?

A:-talocalcaneal and calcaneocuboid
B:-talonavicular and talocalcaneal
C:-talonavicular and calcaneocuboid
D:-talonavicular and tibiotalar

Correct Answer:- Option-C

6:-Muscle of the posterior compartment of leg most prone for Volkmans ischaemic contracture is

A:-flexor hallucis longus
B:-tibialis posterior
C:-flexor digitorum longus
D:-soleus

Correct Answer:- Option-A

7:-In a long standing case of compound palmar ganglion one can get all the following except

A:-ulnar nerve symptoms
B:-loss of flexion of interphalangeal joints of fingers
C:-carpal tunnel syndrome
D:-melon seed bodies

Correct Answer:- Option-A

8:-While fixing a subtrochanteric fracture with a DCS the entry point of the guide wire for the DCS screw should be

A:-At the midpoint of the anteroposterior thickness of the greater trochanter
B:-At the junction of the anterior one third and posterior two thirds of the greater trochanter
C:-At the junction of the anterior one fourth and posterior three fourths of the greater trochanter
D:-Junction of the anterior two third and posterior one third of the greater trochanter

Correct Answer:- Option-B

9:-Subchondral compression of the bone at the angle between the tibial plafond and the base of the medial malleolus is seen in medial malleolar fractures involved in

A:-abduction injury
B:-pronation external rotation injury
C:-adduction injury
D:-supination external rotation injury

Correct Answer:- Option-C

10:-Cole's method is used to fix

A:-tendon to tendon
B:-tendon to bone
C:-tendon to muscle
D:-tendon to fascia

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog