MCQs on Orthopaedics - 3

1:-Heuter schede approach is used for draining the

A:-hip joint
B:-elbow joint
C:-shoulder joint
D:-ankle joint

Correct Answer:- Option-A

2:-Fallen fragment sign is pathognomonic of

A:-aneurysmal bone cyst
B:-flbrous dysplasia
C:-unicameral bone cyst
D:-enchondroma

Correct Answer:- Option-C

3:-Clutton's joint is classically,

A:-symptomatic unilateral arthritis
B:-asymptomatic symmetrical arthritis
C:-asymptomatic symmetrical synovitis
D:-asymptomatic unilateral synovitis

Correct Answer:- Option-C

4:-Which of the following is intertrochanteric medial displacement osteotomy ?

A:-Schanz Osteotomy
B:-Mc Murray's Osteotomy
C:-Sugioka Osteotomy
D:-Chiari Osteotomy

Correct Answer:- Option-B

5:-Squaring of the patella and widening of the intercondylar notch are classically seen in

A:-Psoriatic arthritis
B:-Gouty arthritis
C:-Rheumatoid arthritis
D:-Haemophilic arthritis

Correct Answer:- Option-D

6:-Cozen's test is positive in

A:-Golfer's elbow
B:-Tennis elbow
C:-Students elbow
D:-Little league elbow

Correct Answer:- Option-B

7:-Regarding atraumatic shoulder instability which of the following is false

A:-rehabilitation is the primary treatment modality
B:-multidirectional
C:-unilateral
D:-Bankart's lesion is not seen

Correct Answer:- Option-C

8:-Radial dysplasia is associated with

A:-Halt-Oram syndrome
B:-TAR syndrome
C:-Brachio carpalis muscle
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

9:-Siffert-Katz sign is primarily due to

A:-Anteromedial defect in the medial tibial condyle
B:-Posteromedial defect in the medial femoral condyle
C:-Posteromedial defect in the medial tibial condyle
D:-Anteromedial defect in the medial femoral condyle

Correct Answer:- Option-C

10:-Which is a cancellous insert graft ?

A:-Phemister graft
B:-Nicoll graft
C:-Gill massive sliding graft
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email