MCQs on Orthopaedics - 4

1:-When heel cord advancement is done ?

i. Equinus is reduced
ii. Push off is greatly weakened
iii. Tendoachillis is weakened.

Of these statements

A:-i and ii are correct
B:-i and iii are correct
C:-i, ii and iii are correct
D:-ii and iii are correct

Correct Answer:- Option-B

2:-Lambrinudi's triple arthrodesis was originally described for which foot deformity

A:-calcaneus
B:-equinovarus
C:-equinus
D:-calcaneovalgus

Correct Answer:- Option-C

3:-Which muscular dystrophy is autosomal dominant ?

A:-Duchenne's
B:-Becker's
C:-Facioscapulohumeral
D:-Limb girdle

Correct Answer:- Option-C

4:-In Anderson and D'Alonzo classification highest rate of non-union is seen in

A:-Type 1
B:-Type 2
C:-Type 3
D:-No difference among the three

Correct Answer:- Option-B

5:-Soft tissue calcification in the X-ray is seen in

A:-Synovial sarcoma
B:-Fibrosarcoma
C:-Rhabdomyosarcoma
D:-Liposarcoma

Correct Answer:- Option-A

6:-Which of the following is false with respect to villonodular synovitis ?

A:-Commonly affects the knee
B:-Histopathology is similar to giant cell tumor of the tendon sheath
C:-Presents as repeated attacks of pain and effusion
D:-Aspirated fluid is clear

Correct Answer:- Option-D

7:-_________ is an osteotomy done at the base of the neck of femur.

A:-Southwick and lmhauser
B:-Dunn
C:-Kramer and Barmada
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

8:-Coplanar test is a measure of

A:-Acetabular anteversion alone
B:-Femoral anteversion alone
C:-Difference between femoral and acetabular anteversion
D:-Sum of acetabular and femoral anteversion

Correct Answer:- Option-D

9:-Intercostobrachial nerve is the cutaneous branch of

A:-T1
B:-T3
C:-T2
D:-T4

Correct Answer:- Option-C

10:-Cervical sympathetic ganglion associated with ciliospinal reflex is

A:-Superior
B:-Middle
C:-Inferior
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email