MCQs on Orthopaedics - 8

1:-Rugger jersey spine is seen in

A:-Osteopetrosis
B:-Eosinophilic granuloma
C:-Hyperparathyroidism in chronic renal disease
D:-Both 1 and 3

Correct Answer:- Option-D

2:-In radial nerve palsy when palmaris longus is sutured to the rerouted extensor pollicis longus which movements of the thumb are regained

A:-abduction and extension
B:-adduction and flexion
C:-abduction and flexion
D:-adduction and extension

Correct Answer:- Option-A

3:-In a child of eight years which of the following epiphyseal centres around the elbow will be absent ?

A:-capitellum
B:-medial epicondyle
C:-radial head
D:-olecranon

Correct Answer:- Option-D

4:-If the second half of the POLO test is positive it means that

A:-posterior cruciate ligament is too tight
B:-flexion gap is too narrow
C:-both statements are true
D:-both statements are wrong

Correct Answer:- Option-C

5:-While doing a shuck test, if the hip is adequately tight how much of the femoral head is permitted to disengage from the liner

A:-1/4
B:-1/2
C:-1/3
D:-2/3

Correct Answer:- Option-B

6:-Geographical skull is seen in

A:-Hyperparathyroidism
B:-Multiple myeloma
C:-Eosinophilic granuloma
D:-Pagets disease

Correct Answer:- Option-C

7:-In a supracondylar fracture of the humerus anterior spike and crescent sign in the X-ray respectively represent

A:-tilt and rotation
B:-rotation and tilt
C:-posterior displacement and tilt
D:-tilt and posterior displacement

Correct Answer:- Option-B

8:-Harmon approach is valuable for exposure of which part of tibia ?

A:-Upper one third
B:-Upper two third
C:-Middle two third
D:-Middle one third

Correct Answer:- Option-C

9:-Osteoid osteoma does not affect

A:-Clavicle
B:-Vertebrae
C:-Skull
D:-Fibula

Correct Answer:- Option-C

10:-In a pelvis X-ray only the principal compressive trabeculae stand out prominently and the remaining trabeculae have been essentially absorbed, then the Singh's index is

A:-Grade 4
B:-Grade 3
C:-Grade 2
D:-Grade 1

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email